top of page

rotstuin

Een rotstuin schept een ander beeld en sfeer in uw tuin, door een combinatie van plantenpartijen en stenen. De manier hoe deze combinatie wordt gevormd (soorten planten en rotsen) zorgt steeds voor een uniek resultaat.

 

Er bestaan veel soorten alpineachtige, bosachtige, japanse, woestijnachtige, … rotstuinen. Elke rotstuin wordt gekenmerkt door de soorten rotsen die in de tuin worden verwerkt.

In een bosachtige rotstuin worden vooral mossige stenen gebruikt, in combinatie met keien. In woenstijnachtige rotstuin worden vooral kale en soms roodachtige rotsformaties verwerkt. Bij een Japanse rotstuin is het gebruikelijk om een keuze te maken uit de 5 basis gesteenten. Rust in deze laatste soort tuin is van uitermate belang.

 

Ons team is niet beperkt in vormgeving en daardoor ruim inzetbaar.  Wij ontwikkelen voor elke soort tuin de gewenste rotsconstructie en creëren de grootste giganten tot de kleinste kei. Een kale of oude muur is immers de perfecte start voor een natuurgetrouwe rotswand. Het voorzien van plantenbakken of groene zones in de rotswand geeft een meerwaarde aan het geheel.

Dankzij 15 jaar ervaring in het vak zijn er een heleboel referenties om op terug te vallen: Bellewaerde, Phantasialand, Familiepark Harry Malter, indoor duikcentrum Todi, …

 

2 Create werkt niet enkel samen met bedrijven, tuinarchitecten of projectontwikkelaars.

We werken met evenveel plezier aan uw persoonlijk project.

Heeft u interesse in ons werk maar bent u nog niet volledig overtuigd?

Wij komen graag bij u langs om samen met u uw idee vorm te geven.

bottom of page